Foute Kersttruiendag

Onlangs was het nationale ‘Foute Kersttruiendag’, een actie waarbij Save the Children geld ophaalt voor kinderen op de vlucht in Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan en op de Balkan. Ze lopen op slippers en in zomerkleding door de ijzige kou, sneeuw en regen. Voor hen is er geen verschil tussen binnen en buiten, want hun tentjes zijn provisorisch gemaakt van zeil, karton en hout.
Voor €3,- kan Save the Children een warme wollen wintertrui geven.
Voor €20,- kunnen zij 5 dikke fleecedekens geven.
Voor €40,- kunnen zij een diesel gestookte kachel en brandstof voor een maand geven.
Basisschool Essesteijn zette een inzamelactie op, iedere klas kreeg een collectebus en kinderen en leerkrachten werd gevraagd vrijdag in een ‘foute kersttrui’ naar school te komen en geld mee te nemen voor Save the Children. De variatie in truien was enorm, van exemplaren met een rendier of Kerstman tot hele foute truien met flikkerende lampjes en muziek, ook waren er zingende en bewegende kerstmutsen en complete Kerstmanpakken.
,,De opbrengst was overweldigend, want ruim 1500 euro opgehaald werd er opgehaald. Complimenten en veel dank voor alle ouders die zo gul gegeven hebben voor deze actie”, aldus een woordvoerder van het schoolbestuur.
Ook bakkerij van Maanen deed mee aan de actie en schonk groep 1-2F van jarige juf Carola een doos vol petit fours. De sfeer op school was bijzonder en iedereen kan terugkijken op een geslaagde dag.
Media
  • foute kersttruiendag.jpg