Naschoolse activiteiten

Zingen / koor

Hou je van zingen?
Kom naar het Essesteijnkoor op donderdag
van 17.15 - 18.00 uur
Voor kinderen uit groep 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8
35 lessen van 45 minuten voor € 155,-
We zingen leuke, swingende, grappige, gezellige, mooie, goeie, gave, toffe en bijzondere liedjes en af en toe treden we op met deze nummers.
Je kunt eerst twee keer op proef meedoen.
Meld je aan via 06 24245083 of info@keessijbrandij-muziekonderwijs.nl
www.keessijbrandij-muziekonderwijs.nl

Schaken

Schaakcursus september/december
Zin om te leren schaken? Of wil je nog beter leren schaken? Schaken met de schaakklok en in je eigen werkboek?
Kom dan naar het Schaaklokaal op dinsdag na schooltijd. Onder het toeziend schaakoog van meester Bert leer je de schaakregels en maak je puzzels in je schaakwerkboek.
Je doet mee als beginner (wb. Opstapje 1 en 2, Stap 1) of als expert (wb. Stap 2, 3 en 4). Ook speel je mee in de schaakcompetitie en speel je met de schaakklok.
De schaakcursus wordt afgesloten met het Doorgeefschaaktoernooi. Indien mogelijk wordt voor het niveau beginners een schaakexamen georganiseerd.
voor beginners 15.15-16.00 uur
voor experts     16.00-16.45 uur
Locatie: in het lokaal van groep 8b
Het inschrijfgeld is €90 inclusief werkboek/€80 voor de 2e schaker van het gezin. Voor meer informatie en inschrijven: bsvandijken@gmail.com

Schaaklimonadehuis januari/maart
Zin om verder te gaan met schaken? Kom dan naar het Schaaklimonadehuis op dinsdag na schooltijd in het ICT-lokaal. Je doet mee aan een schaakpuzzelwedstrijd, je gaat schaken met de schaakklok, je gaat in een team doorgeefschaken en je speelt mee in de schaakcompetitie. Tussendoor is er (suikervrije) limonade. Natuurlijk staan er voor iedereen prijzen klaar op de laatste speeldag.
voor beginners 15.00-15.45 uur
voor experts     15.45-16.30 uur
Het inschrijfgeld is €90. Voor meer informatie en inschrijven:  bsvandijken@gmail.com

Typeles voor kids

Kinderen doen tegenwoordig steeds meer met de computer, ook voor school. Dan is het natuurlijk enorm handig als ze goed kunnen typen.
Niet alleen leren de kinderen blind typen met 10 vingers, maar we hebben ook een internetsite met leuke weetjes en super vette spelletjes waar je niet alleen tegen alle kinderen uit heel Nederland kan spelen, maar tegelijkertijd je typevaardigheid traint. Zo wordt spelletjes doen op de computer niet alleen leuk, maar ook nog nuttig. Ook hebben we verschillende quizzen, bijvoorbeeld over veilig internetten! Straks ben jij de expert en kun je je ouders nog wat leren.
Word jij ook een GIGAKID?
Neem snel een kijkje op de site www.gigakids.nl
De lessen zijn vanaf 4 februari op donderdagmiddag na schooltijd in het ICT-lokaal.
Na de 12 lessen volgt op school een examen, waarna je (wanneer je hebt laten zien goed te kunnen typen) ook een echt diploma ontvangt! Het is ook de bedoeling dat je thuis een kwartiertje per dag oefent, want goed leren typen doe je veel te oefenen. Niet alleen met saaie lesjes maar ook met leuke spelletjes die bij iedere les wat moeilijker worden!
De cursus kost € 169,95 (inclusief examen, diploma en licentie voor het programma).
Heb je nog vragen? Mail of bel me gerust.
Groetjes, Carla Klein Heerenbrink,
typedocent gigakids
0172-435678, 06-23540415
carlagigakids@gmail.com

Gitaar spelen + zingen

Gitaar spelen en zingen op donderdag 15.30-16.20 uur voor kinderen uit  groep 5 - 6 - 7 - 8
Je leert hier in 10 lessen een aantal akkoorden op de gitaar, waarmee je jezelf of anderen kunt begeleiden bij het zingen. En heb je de smaak te pakken dan doen we er weer een serie van 10 lessen achteraan.
10 lessen van 50 minuten € 99,-
Meld je aan via 06 24245083, info@keessijbrandij-muziekonderwijs.nl of via de website www.keessijbrandij-muziekonderwijs.nl