Groep 3a

Welkom op de pagina van groep 3a

Bekijk hier onze foto's

Vrijdag 15 februari:
Vanmiddag hadden we les van juffrouw Toos over stevig bouwen. Na een korte uitleg over hoe huizen gebouwd werden mochten we met echte kleine bakstenen en cement aan de slag om onze eigen huis te bouwen. Met hulp van 3 vaders is dit ook zeker goed gelukt! Er zijn zelfs garages, tuinen, schoorstenen etc. bij gebouwd. 

Vrijdag 25 januari:
Vanmiddag hadden we de hele middag een letterfeest!
We begonnen met een lettercircuit met o.a. letters meppen en lettertwister. Daarna mochten we propjes door de hele klas heen gooien om vervolgens de propjes één voor één open te maken en de woordjes te lezen en op te schrijven.
Vervolgens hebben we nog een letterbingo gedaan en kregen ze bij 'bingo!' (en stiekem ook tussendoor) letterkoekjes waar ze vervolgens weer woorden mee konden maken.
En als klap op de vuurpijl kwam meester Perry heel officieel aan alle kinderen een letterdiploma geven. 

Toppertjes!

Woensdag 16 januari:
Kern 6 is afgerond en alle letters zijn nu aangeleerd. Dat gingen we in de klas vieren. In tweetallen moesten de kinderen op zoek naar plaatjes en nummers om letters te verzamelen. Daarna moesten ze van de letters een woord maken. Als dat gelukt was, dan waren ze een echte "leeskampioen".

Woensdag 28 november:
Wat hebben de rommelpieten weer een puinhoop achter gelaten in de klas. We konden haast de klas niet in, overal lego, puzzels, wc papier, stoelen en tafels, alles was van zijn plek. Gelukkig hebben alle kinderen geholpen met opruimen en na een kwartiertje kon iedereen smikkelen van hun chocoladelolly. Dank je wel Sinterklaas, we hebben weer veel pret gehad.

Vrijdag 5 oktober:

Vandaag mochten alle kinderen hun favoriete boek meenemen naar school. Ze mochten dit voor de klas aan alle kinderen laten zien. Ze hebben kort verteld waar het over gaat en hun favoriete stukje uit het boek laten zien. Bekijk hier de foto's.
Binnenkort mogen ze, als ze dit willen, er ook uit gaan voorlezen! 
Maandag zullen de boeken terug te zien zijn in 'leesmonsters' die ze dan zelf geknutseld hebben. 

Vrijdag 21 september; picknick, complimenten en bioscoop.
Vandaag hadden wij een picknick gepland staan. Helaas moesten we het vanwege de harde wind binnen doen, maar wat hebben we ons buikje rond gegeten zeg! Heel erg bedankt ouders voor de vele lekkere hapjes! 


Na de picknick moesten de kinderen een stokje trekken met een naam van een ander kind erop en aan het einde van de dag moesten ze diegene dan een compliment geven. "Je hebt een mooi t-shirt, je kan goed rekenen, je bent altijd aardig,' waren de complimentjes die o.a. gegeven werden. 

En om de dag nog gezelliger af te sluiten hebben we een bioscoop gemaakt in de klas en hebben we nog wat (zelfgemaakte) popcorn gegeten.