Groep 1/2c

Welkom op de pagina van groep 1/2c

Bekijk hier onze foto's

Welkom op de site van groep 1-2C. In het fotoalbum kunt u de foto's van onze klas vinden. Veel kijk en leesplezier, Berni en Lucy

Week 28 9 juli 7/m 13 juli
De laatste week voor de zomervakantie is aangebroken. Altijd een beetje rommelig. Er zijn al spullen opgeruimd en de klas wordt steeds een beetje kaler. We hebben maandag een soort jeu de boules gespeeld, waarbij je een prop zo dicht mogelijk bij een kaartje moest gooien. En dan een zin bedenken waarin het plaatje (bv een zeepaardje, de zon, een ijsje) dat op het kaartje staat voorkomt.
Wat ging het goed! Dinsdag was het feest voor Alexander. Hij wordt in de vakantie 5 jaar. Een gezellig feestje met een heerlijke fruit traktatie. We kregen ook visite van 2 leerlingen die al op de middelbare school zitten en 's middags ook nog van groep 8 leerlingen. Om half 3 hebben we de kinderen van groep 8 uitgezwaaid, die nu vertrekken van onze school om na de zomervakantie naar de middelbare school te gaan. In een lange rij stonden we op het voorplein om de kinderen gedag te zeggen. Woensdag vierden we alvast een afscheidsfeestje voor de kinderen die na de zomervakantie naar groep 3 gaan. Eerst spelletjes. Ezeltje prik, blik gooien, ring werpen, bowlen, watje blazen en stoelendans. Daarna een eierkoek versieren met slagroom en fruit en lekker limonade drinken. Om 11 uur mochten de groep 2 kinderen gaan wennen in groep 3. Ze kwamen enthousiast terug met een klein werkboekje. Eigenlijk willen onze oudsten, donderdag alvast naar groep 3! Na een lekker ijsje, kwamen de ouders in de klas en kregen de kinderen hun plakboek om mee naar huis te nemen, een plantje en een kleuterdiploma. We zongen een liedje over de kleuteruniversiteit en daarna werden de juffen ook nog in het zonnetje gezet. Lieve papa's en mama's heel hartelijk bedankt. Wat een gezellige feestochtend. Maar wat gaan wij onze oudste kleuters missen.
Donderdag vierden we ook alvast de verjaardag van Pepijn. Hij wordt in de vakantie 6 jaar. Vrijdag hadden we een spelletjes ochtend. Dat was heel gezellig. En we kregen ook nog een ijsje van de OV. Dat was smullen. 
We wensen iedereen een fijne zomervakantie en tot in het nieuwe schooljaar!!

Week 27, 2 juli t/m 6 juli
We begonnen de week weer met een feestje. Max is 5 jaar geworden en mocht trakteren op heerlijke gezonde appel-autootjes. Iedereen vond het heerlijk en we hebben dan ook echt zitten smullen. Deze dag was extra feestelijk, want meester Kees gaf een vertel/muziek voorstelling over Kikker en een heel bijzondere dag. De kinderen genoten van de voorstelling en zongen en speelden heel goed mee. Dinsdag zou het weer prachtig weer worden en daarom hebben we besloten om 's middags een waterfeestje te geven. Alle kinderen en de juffen hebben genoten van dit lekkere frisse spektakel. Als het goed is heeft u de foto's van dit feestje via de mail ontvangen, via de groepsmoeders. Donderdag middag hebben we geluisterd naar de liedjes van de musical van groep 8. We hebben erbij gedanst. Het was heel gezellig en leuk. 
Vrijdag hebben de groep 2 kinderen hun rapport mee gekregen. Het rapport mag u na de vakantie inleveren bij de leerkracht van groep 3.

Woensdag hebben we het afscheidsfeestje van groep 2. De andere kinderen zijn dan vrij.         


 
Week 26, 25 t/m 29 juni
De laatste schoolweken zijn aangebroken. En dat betekent dat we gaan werken over zon, zee en zomer. Eerst hebben alle kinderen een zon gemaakt, zodat het lokaal er lekker zonnig uit ziet nu. Met Engels hebben we de woorden van de zomer geoefend en een liedje gezongen in het Engels en in het Nederlands. Leuk want de woorden van het liedje hebben we nu gelijk extra goed geoefend. Dinsdagochtend mochten we weer naar de sporthal voor een les van meester Rens. Er stond van alles klaar en de kinderen hebben een heerlijk actieve gymles gehad. Quirine en Maya zitten in groep 3 en kunnen al heel goed lezen. Dinsdagmiddag kwamen ze samen voorlezen. Dat deden ze heel erg goed, Quirine en Maya lazen rustig en duidelijk. Ze lieten de plaatjes goed zien en deden er zelfs gebaren bij. Geweldig! Woensdagavond hadden we een grote opkomst tijdens de schoonmaakavond. Het was gezellig en de materialen uit de kasten glimmen weer. Dank jullie wel. Ook de kinderen hebben goed geholpen met het schoonmaken. De knikkerbaan, lokon, trio, K'nex is ook al lekker fris. We zijn begonnen met ijsjes knutselen.
Nog 3 vakjes van de lettermuur zijn nog leeg, dus dat is bijna trakteren. Alle kinderen werken hard uit hun boekje. Donderdag heeft u waarschijnlijk bij uw kind oranje voeten ontdekt.  Dat zou goed kunnen want we hadden een blotevoeten pad. We hebben over kurken, knijpers, droge erwten/maïs/bonen, stenen, modder en verf gelopen. Daarna door het water om het weer schoon te spoelen.

Week 25, 18 t/m 22 juni
We zijn nog steeds aan het werk over Pim Piloot. Er staan al een heleboel vliegtuigjes op de kast en er staat een verkeerstoren met echte vliegveld geluiden. Met klei worden de mooiste vliegtuigen gemaakt. Omdat het vliegtuig van Pim ook een keer neerstort en daarbij prachtige rookvormen achterlaat, hebben we deze rookvormen eerst opgezocht in de klas en daarna met scheerschuim nagemaakt. Nadat we figuren gemaakt hadden mochten we ook nog een vliegtuig tekenen in de scheerschuim. Ook hebben we gekeken wat bij elkaar hoort en waarom. Soms is het de kleur, soms de vorm of het zijn onderdelen van een vliegtuig.
In de kring hebben we ook vliegtuigen gesorteerd op grootte. Daarna hebben we een hangar van kapla gebouwd.
Het project is nu afgelopen dus dat werd trakteren. De lettermuur zat (over)vol. Bij de KLM krijg je in het vliegtuig soms punselie's (stroopkoekje). En laat dat nu met de letter p beginnen...
Ons laatste project gaat over de zomer. Zon, zee, strand en wat er mee te maken heeft.

Week 24, 11 t/m 15 juni
We begonnen weer met een stralende dag. Dus lekker veel naar buiten. Van kartonnen dozen zijn we een vliegtuig aan het maken. Het lukt al goed en dinsdag konden we er al in spelen. De kinderen uit de poppenhoek kunnen nu op reis met het vliegtuig. 
In de kring doen we leuke spelletjes over Pim Piloot. We hadden een e-mail van Pim Piloot gekregen daarin vroeg hij of we hem konden helpen. Natuurlijk konden de kinderen dat. We hebben zelfs een e-mail terug gekregen! Dat we het supergoed hadden gedaan. We moesten de plaatjes op de juiste plek leggen van het podium en er een foto van maken. De foto's kunt u bekijken.
We hebben vrijdag middag nog (stiekem) onze verjaardag gevierd. We wilden een feestje geven voor de kinderen. Dus juf Berni kwam vrijdagmiddag naar school. En Het werd een feest. We begonnen met stoelendans daarna even iets gedronken met héééle lange rietjes, nog even buiten gespeeld, water naar de overkant gebracht en toen hebben we eierkoeken versierd met slagroom aardbeien en blauwe bessen. Dat was smullen! De tijd gaat dan zo voorbij.

Week 23, 4 t/m 8 juni
De week begon goed met een feestje voor Frederique . Zij is vandaag 6 jaar geworden. Frederique mocht trakteren op heerlijke ijsjes. Wat een bof voor onze klas. We zijn begonnen met een een nieuw project van de kleuteruniversiteit. Pim Piloot is het thema. We zijn dan ook begonnen met vliegtuigjes te maken. De letter van de lettermuur is de P. Na 1 week zit de muur al helemaal vol. Veerle heeft al een tijdje blokfluitles en heeft maandag laten horen welke liedjes zij al kan spelen. Knap hoor Veerle! Dinsdag hadden we weer gym van meester Rens in de gymzaal. Dat was weer super leuk. We deden tikspelletjes in 3 vakken. De kinderen hebben heel goed mee gedaan en waren dan ook behoorlijk moe toen we weer terug naar de klas gingen. Ivan en Driek hebben een toren gemaakt van de kapla die wel 94cm hoog was. Wat knap gedaan.
De kinderen werden verdeeld in groepjes van 2 . Ieder groepje kreeg precies hetzelfde aantal legoblokjes en daar moesten ze een vliegtuigje van bouwen. Het was zo leuk omdat elk vliegtuigje anders was met maar 7 blokjes. Ook worden er mooie vliegtuigen geschilderd.  

Week 22, 28 mei t/m 1 juni
De cocons waren maandag nog niet open, maar de kleine rupsjes zijn wel flink gegroeid. Het blijft dus nog even spannend. Het was wel prachtig weer en dus konden we lekker buiten van ons 10 uurtje genieten. Alle kinderen zijn hard aan het werk over de vlinders en we hebben al heel veel woorden gevonden voor de lettermuur. We hebben een aantal kinderen in de klas die heel goed kunnen bouwen. Met de grote blokken, maar ook met de kleine blokken, de knexx, kapla en duplo. Wat leuk om te zien. 
Toen ik vrijdag de klas in kwam zag ik eindelijk een vlinder! rond 8.50uur zegen we de 2e vlinder uit zijn cocon kruipen. Wat bijzonder is dat zeg. ze kunnen nog niet gelijk vliegen, dus 's middags hebben we de vlinders vrij gelaten. En de lettermuur zat vol dus we hebben (kaas) vlinders getrakteerd. Iedereen heeft het gegeten en vond het heerlijk. Op de laatste dag van ons project toch nog vlinders gezien.

Week 21, 21 t/m 25 mei
Wat een verrassing dinsdag, er zijn nu echt poppen (cocons) in de bak van de grote rupsen. Dus heel spannend wanneer er vlinders uit zullen komen. De kinderen zijn hard aan het werk om ook allemaal een rups te maken. De vlinders van rietjes zijn al af. Inmiddels zijn we begonnen met het maken van vlinders van filterzakjes. Deze fladderen gezellig rond in de klas met vrolijke kleuren. In de speelzaal hebben we gekropen als een rups en gevlogen als een vlinder. Ook hebben we allemaal spelletjes gedaan van rupsen en vlinders.
Er is in de klas hard gewerkt. Zoey en Frederique hadden van de treinbaan een kermis gemaakt. Als u de worden hardop leest kunt u vast ontcijferen wat er staat. Ik zal er 2 alvast verklappen 'bootje varen' en 'babyspeelplaats'. Heerlijk toch!
De lettermuur zit nog niet vol. We werken nog 1 week over rupsen en vlinders. De rupsen blijven nog wel in onze klas totdat het vlinders zijn geworden.

Week 20, 14 t/m 18 mei.
Na een heerlijke zonnige meivakantie zijn we maandag weer begonnen. Het laatste stukje van dit schooljaar. We begonnen met een feestje. Driek is in de vakantie 5 jaar geworden en mocht trakteren op popcorn met druiven. Dat was natuurlijk smullen. In de vakantie is er een vlinderpakket bezord bij juf Lucy. In dit pakket zaten vlindereitje, rupsen en poppen. De poppen zijn in de vakantie al veranderd in vlinders en die zijn al losgelaten. De eitjes zijn uitgekomen en de rupsen zijn al lekker dik. De rupsen staan nu in twee bakken in de klas en we hopen dat het lukt en dat deze ook allemaal vlinders gaan worden. Het thema in de klas is natuurlijk : Vlinders. En de letter voor de lettermuur de V. Dinsdag kregen we gymles van meester Rens. Omdat de sporthal bezet is kregen we gym op het kleuterplein en dat was heel erg leuk! Natuurlijk zijn we in de klas vlinders aan het knutselen en verven. En we lezen heel veel boeken over vlinders. Wat een leuk thema is dit!

Week 17, 23 t/m 26 april
Maandag begonnen we weer met een feestje. Veerle is in de meivakantie jarig en dat mocht zij vandaag vieren. We hebben gezongen en Veerle mocht trakteren op hele grappige donut gezichtjes. De bollenveldjes schieten lekker op en natuurlijk moesten we ook in het geheim knutselen voor een heel belangrijke zondag in mei, die precies in de vakantie valt. De kinderen hebben dit geheime kado mee naar huis genomen om het daar te verstoppen. En niet gaan zoeken hoor moeders. Dinsdag was iedereen al een beetje zenuwachtig voor het schoolreisje. Spannend weer. 
In de bus hebben we de bollenvelden echt gezien! Wat was het gezellig in Linnaeushof. Het weer werkte goed mee. De kinderen hebben genoten. Donderdag hebben we met de hele school afscheid genomen van juf Elly. Zij heeft 43 jaar gymles gegeven bij ons op school.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie. Laat de moeders lekker verwennen op 13 mei, wij zien jullie maandag 14 mei weer.

Week 16, 16 t/m 20 april
We zijn heerlijk aan het werk over de lente. En natuurlijk genieten we ook van het heerlijke weer buiten. In onze klas zijn twee nieuwe kinderen gestart. Adriaan en Bibi. Iedereen heeft weer een nieuw plekje aan tafel gekregen. De juffen gaan de kleuren groepjes ook veranderen. Maandag hadden we muziekles van meester Kees in de speelzaal. Het was weer een heel leuke les, waarbij we konden zingen en dansen. Dinsdag kregen we gym in de sporthal van meester Rens. Ook weer super leuk! Helaas is er weer hoofdluis geconstateerd in de klas, dus wilt u de kinderen weer extra controleren?
Maaike was donderdag jarig. En die had heerlijke popcorn getrakteerd.
Wat was het leuk tijdens de koningsspelen en hadden we mazzel met het weer. Water naar de overkant brengen, hoepeldans, schatgraven in de zandbak, dansen en kruiwagenrace hebben we buiten kunnen doen. De was van de koning ophangen hebben we in de speelzaal gedaan. Het was geweldig!
Denkt iedereen eraan om woensdag met het schoolreisje zijn groene schoolshirt aan te doen.

Week 15, 8 t/m 13 april
Wat een mooi begin van de week. Het is echt lente weer en we hebben kunnen genieten van de mooie speelplaats, de zandbak en dinsdag konden we zelfs buiten ons 10 uurtje eten. Wat gezellig was dat. In de groep hebben we heel veel woorden verzonnen die beginnen met de L van lente. De L is dan ook de nieuwe letter voor de lettermuur. Ook zijn we prachtige pauwen aan het maken. De eerste staan al te pronken in de klas. 
In de kring hebben we lentespelletjes gedaan. En met z'n tweeën raden wat er op het plaatje staat van de ander d.m.v. vragen stellen aan elkaar. 
Vrijdag hadden we weer nieuwe puzzels en materialen in de klas, dus dat was leuk! De lettermuur raakt al aardig vol, maar er kan nog meer bij...
Volgende week vrijdag hebben we koningsspelen, de kinderen mogen in oranje kleding naar school komen.  
 
Week 14, 2 t/m 6 april
Best een rare week met Pasen en een studiedag. Juf Berni heeft de kinderen deze week helemaal niet gezien, dat is erg ongezellig. Juf Lucy was er woensdag weer. Na alle paasverhalen zijn we begonnen met het Thema lente. Aan het begin van de week was het nog niet echt te zien en te voelen aan het weer. Gelukkig werd het steeds mooier en ging de zon ook nog schijnen.
Donderdag was het erg koud toen we op de kinderboerderij waren. We konden ons even opwarmen in de stal waar lammetjes en geitjes stonden. Erg schattig zo klein. Op de foto's kan je zien wat de kinderen moesten doen. Zoals heel goed luisteren naar dieren geluiden, poep zoeken van de dieren, zoeken naar verschillende hokken en nog veel meer. Fijn dat we genoeg ouders en een oma hadden om te helpen.
In de klas zijn we begonnen met het knutselen van een voorjaarstak met bloesem. Het ziet er erg gezellig en vrolijk uit.

Week 13, 26 t/m 29 maart
Maandag was de jarige Zoey ziek. Wat vervelend, ziek zijn op je verjaardag. We zijn alle Mexicaanse werkjes af gaan maken. In de bouwhoek en met allerlei constructie materiaal werden prachtige piramides gemaakt. We kunnen nu heel goed tellen in het Spaans en ons Mexicaanse liedje zingen met de macara's. De juf heeft het gefilmd en dat filmpje kunt u zien tijdens de kijk middag. Dinsdag kwam Bibi voor het eerst wennen en dat ging al heel goed. De kijkmiddag was heel gezellig druk. Er waren heel veel ouders die met hun kinderen langs alle klassen liepen om te zien wat er overal was gemaakt en welke landen de klassen hebben gekozen. De kinderen van NSO Eva Dak kwamen zelfs met de leiding naar school. Wat leuk! De juffen hebben alles na de kijkmiddag opgeruimd. Woensdag was Zoey weer beter en hebben we haar verjaardag natuurlijk gevierd. Ze had een lekkere dropketting uitgedeeld, met een chipje eraan. Donderdag werken we nog een dagje over Pasen. Iedereen heeft nog een paashaasje gemaakt zodat de klas er toch nog een beetje gezellig uitziet. De lettermuur zat echt helemaal vol dus dat was trakteren! Dat werden mandarijntjes! Na het lange paasweekend gaan we werken over de lente. Donderdag 5 april gaan we naar de kinderboerderij. Om 8.45 verzamelen we bij kinderboerderij Essesteijn. We hebben 4 ouders en een oma die mee gaan. We hebben nog een plekje over voor wie wil, misschien is er nog wel een oma die wil komen helpen.
Wij wensen alle ouders en kinderen fijne paasdagen!
Denkt u er aan dat alle kinderen die mee gaan op schoolreisje hun schoolshirt aan moeten die dag. U kunt de shirts bestellen via onze schoolsite, onder het kopje ouders, oudervereniging, shirts bestellen.

Week 12, 19 t/m 23 maart
Deze week zijn we nog druk bezig geweest over Mexico. We hebben een liedje geleerd dat over Mexico gaat. U kunt het vinden op you tube, van Samson en Gert. Maaike en Zoey hebben een kleedje geweven. Alle sambaballen zijn geverfd. Het maken was een hele klus, maar voor sommige ook het verven. Woensdag heeft Adriaan voor het eerst bij ons in de klas gewend.
Vrijdag kwam Koen langs. Hij is de meneer die het kleuterplein ontworpen heeft. Samen met de kinderen heeft ieder kind een plantje mogen planten in de plantenbak. Zo hoopt hij dat de kinderen er beter mee omgaan, omdat ze het zelf geplant hebben.
Woensdag is de kijkmiddag van 12.30-14.00uur. Zo kunnen alle kinderen met hun ouder(s) de hele school door lopen. In iedere klas kunnen de kinderen een stempel verdienen in hun 'paspoort' (die de kinderen krijgen) door de juiste vraag te beantwoorden. We hopen op een grote opkomst.

Week 11, 12 t/m 16 maart
De voorjaarsvakantie is alweer voorbij. Natuurlijk hebben alle kinderen hun vakantie verhalen kunnen vertellen, in de kring, op maandagochtend. Iedereen heeft het heerlijk gehad. Er zijn twee kinderen uit onze groep, die zondag de CPC hebben gelopen. Geweldig! De medailles van Pepijn en Ivan zijn bewonderd. De komende weken gaan we met de hele school een landenproject doen. Onze klas heeft gekozen voor Mexico. Dinsdagmiddag is het project feestelijk geopend, op het voorplein. Er waren 3 stewardessen die bijna hun vliegtuig misten op Essesteijn Airport, En er was een parade met alle vlaggen van de landen waar in de groepen over gaan werken. Op 28 maart is er een kijkmiddag, waarbij u door de hele school kunt gaan kijken wat de kinderen geleerd hebben. De kijkmiddag is van 12.30 - 14.00. In onze klas zijn we sombrero's aan het schilderen, Cactussen aan het plakken en leren we tellen in het Spaans. In de bouwhoek zijn piramides gemaakt en ook met de lego en de kapla is dit heel knap gedaan. In de lettermuur zitten al heel wat spulletjes met de letter m. Er kan nog meer bij! Ook worden er sambaballen geknutseld van papier maché. Lekker kliederen maar wel leuk. 
Ruben heeft zijn verjaardag gevierd. Zaterdag wordt hij 6 jaar! iedereen kreeg een dropsleutel met een zaklampje eraan. Dat was smullen.
Fijn weekend en tot volgende week!

Week 8, 19 t/m 23 februari
Een spannende week, want de groep 2 kinderen krijgen vrijdag hun rapport. En daarna gaan we genieten van een heerlijke lange voorjaarsvakantie. Maandag begonnen we alweer met een feestje. Deze keer was Lize jarig. Zij is 5 jaar geworden. Na het gezellige zingen en kaarsjes uitblazen, mocht Lize trakteren. Heerlijke cakejes met hagelsag erdoor. Smullen! We zijn nog volop met de olympische spelen bezig. Vorige week hebben we medailles gemaakt van brooddeeg. Een aantal kinderen heeft een lint gevlochten om de medaille te kunnen omhangen. Vlechten is een lastig klusje maar met elkaar is het toch gelukt. Niet iedereen had zin om te vlechten, dus er zijn ook andere linten gemaakt. Voor de disco moesten we een versiering maken. Omdat onze klas het land Mexico heeft gekozen, hebben we alvast een poster gemaakt om straks tijdens de disco te hangen. Omdat de vlag van Mexico een mooie vogel in het midden heeft, hebben Ruben en Pepijn deze knap nagemaakt op onze vlag. De andere kinderen hebben sombrero's gekleurd en die zitten nu ook op de vlag.
Omdat het zo mooi weer was, hebben we lekker in de zandbak kunnen spelen. Er werd volop gegraven dot de bodem. Even niks geknutseld de laatste week, dus ook lekker hard gewerkt uit de boekjes.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie en tot 12 maart!

Week 7, 12 t/m 16 februari
Maandag begonnen we met een feestje voor Tymon. Hij is 6 jaar geworden. Tymon mocht trakteren op heerlijke appeltjes, waar een rupsje uit kroop! Een heerlijke gezonde traktatie. We hebben zitten smullen. In de middag hadden we weer muziekles van meester Kees. Het was weer heel erg leuk en de kinderen hebben heel goed mee gedaan. Alle kinderen hebben olympische ringen gemaakt en we zijn bezig met snowboarders/skiërs. ook op het verfbord worden prachtige olympische tekeningen gemaakt. De lettermuur is nog lang niet vol, dus zoeken maar naar spulletjes of plaatjes van dingen die met een O beginnen.
Woensdag hebben we in de speelzaal olympische spelen gehouden. We hebben curling, bobslee gespeeld en slalom tussen de pionnen door geskied. Na al dat harde werken heb je wel een medaille verdiend. Maar die hebben de kinderen zelf gemaakt van brooddeeg.
Vrijdag middag hadden we weer mazzel dat groep 6 ging schaatsen. Daardoor stond de sporthal leeg en kregen wij gymles van meester Rens. Dat was natuurlijk super gaaf.

Week 6, 5 t/m 9 februari
De voorleesweken zijn alweer voorbij en we hebben de spulletjes van Sssst de tijger slaapt!, opgeruimd. Omdat de lettermuur bijna vol zat met dingetjes die beginnen met de V, moesten de juffen trakteren. Best moeilijk, want vis en vlees was niet echt feest. Daarom veterdrop! Mmmmm, dat was heerlijk. De nieuwe letter is de O van Olympische spelen. Anna is voor het eerst komen wennen en dat ging al heel goed. Na de voorjaarsvakantie komt Anna echt in onze klas. Natuurlijk gaan we nu aan het werk over de olympische spelen. Om de klas aan te kleden zoeken we spulletjes die met de olympische spelen te maken hebben. Ook zijn de kinderen al druk aan het knutselen gegaan. De klas hangt vol met olympische ringen. En ze weten ook dat het in Zuid-Korea ligt. En als wij wakker worden dat zij gaan slapen.
Woensdag hadden wij een techniekles in de klas. De kinderen hebben beton gemaakt. Voordat we beton gingen maken hebben we eerst naar allemaal soorten materiaal gekeken, zoals verschillende soorten hout, aluminium, brons, ijzer, steen en beton.
Op de foto's kunt u zien hoe de kinderen genoten hebben. Boven aan deze pagina kunt u makkelijk met de link naar de foto's.

Week 5, 29 t/m 1 februari
Maandag hebben we hard gewerkt aan onze vouwwerkjes van de tijger. En ja hoor alle tijgertjes zijn af. Daarna zijn we een tijger gaan tekenen op oranje papier met een zwarte stift. Deze tijgers hebben we uitgeknipt en daarna op een achtergrond geplakt, die we eerst hebben bestempeld met ecoline en een sponsje! Vandaar al die groene vingers maandagmiddag. Dinsdag was het feest voor Noor. Zij is 5 jaar geworden en mocht trakteren op heerlijke cupcakejes, die zelf gemaakt heeft. Dat was weer heerlijk. We konden ook heerlijk buitenspelen op het nieuwe schoolplein, wat nu bijna af is. Dat was genieten! Donderdag zijn we naar de grote gymzaal geweest. Daar hebben we heerlijk gegymd. U kunt aan de foto's zien dat de kinderen hebben genoten. Vrijdag zijn alle kinderen vrij en hebben de juffen en meesters een studiedag! De komende week sluiten we het project van de tijger af. De lettermuur is bijna vol dus....tijd voor trakteren!

Week 4, 22 t/m 26 januari
Tijdens de luizencontrole kwam juf Chantal de klas in met een brief voor 1/2c. Die hebben we in de kring natuurlijk gelijk gelezen. Er stond op dat er een feestje is en dat we een cadeau moeten zoeken. Tymon had het cadeau gevonden in het oventje in de poppenhoek. Wat een leuk cadeau was het. Het was het prentenboek 'ssst de tijger slaapt'. Dat hebben we gelijk voorgelezen.
We zijn gelijk begonnen met het knutselen van een tijger.
We gaan nog even door met de letter v, van voorleesdagen.

Week 3, 15 t/m 19 januari
We hebben de afgelopen weken over Harry Vink gewerkt en geknutseld. Dit project gaat over gevoelens. In de kring hebben we het er ook veel over gehad en spelletjes gedaan. In de lettermuur hebben we de letter v.
Donderdag was Dawud jarig en hebben we zijn verjaardag gevierd. We hebben heerlijk gewerkt en gespeeld.
Woensdag 24 januari beginnen de voorleesdagen. Hier besteden wij in de klas ook aandacht aan en lezen extra vaak voor. Vrijdag 26 januari gaan we met de hele klas naar de bibliotheek in Voorburg.