Groep 1-2c

Welkom op de pagina van groep 1-2c

Bekijk hier onze foto's

Week 50 10 t/m 14 december
In het weekend zijn de juffen al begonnen om de klas in kerstsfeer te brengen. En een aantal ouders en leerkrachten hebben de hele school prachtig versierd. Maandag hebben de kinderen de ballen in de kerstboom gehangen zodat het er nu heel mooi uit ziet. We oefenen verschillende kerstliedjes, zelfs met instrumentjes! De rendieren zijn bijna allemaal af. Wat zijn ze super mooi geworden. Er zijn kinderen een echte foute kersttrui aan het ontwerpen. Deze hangen al in de klas. Vrijdag is het foute kersttruien dag. Een actie voor Save the Childeren. Alle kinderen mogen in hun kersttrui of kerstmannen pak naar school komen. Wanneer u geen kersttrui oid heeft geen probleem. een gewone trui, met een klein kerstballetje aan een lintje, een vrolijke kersthaarspeld, een broche of een kerststropdas is natuurlijk ook prima. Op het plein gaan we een kerstboomvormen met alle kinderen van de school. Iedereen krijgt een mooie kerstmuts op zodat we van boven af goed te zien zijn. Van bovenaf? Ja, er wordt een foto gemaakt met een drone. Wat bijzonder! De kinderen mogen een zaklantaren of een fietslampje meenemen zodat de boom ook nog verlicht is. Op de RTL- site staat een foto van de kerstboom bij nieuws in beeld. Op radio-west waren we live te horen en op tv-west wordt het om 17.30 uitgezonden en daarna herhaald. Iedereen had ook een kerstmuts gekregen en deze mogen ze houden. Natuurlijk hebben we ook nog heerlijk gewerkt. Voor een waxinelichtje hebben we een houder gekleid. Met de dop van een stift (deze had de vorm van een ster) hebben ze er sterretjes ingeduwd. Dinsdag hebben we kerstviering in de speelzaal. Er komt dan iemand poppenkast spelen. Woensdag is het kerstdiner en vrijdag zijn de kinderen om 12.15 vrij. Week 49: 3 t/m 7 december
Sinterklaas week! Wat een gezellige week is dit. Maandag waren we lekker vrij. Veel kinderen vierden het weekend ergens Sinterklaas en daarom was het wel lekker dat er maandag uitgeslapen kon worden. Dinsdag hebben we lekker in de speelzaal een pietenles gehad. Wat hebben de kinderen hard gewerkt. In de klas zijn de stoomboten afgemaakt en de stempelboekjes. Er is nog heerlijk in de pietenhoek gespeeld. En een aantal kinderen heeft met juf Fleur voorbereidend schrijf oefeningen gedaan. Met zijn vieren maakten zij een tekening van een boot op de golven. Woensdag kwam Sinterklaas bij ons op school. Toen de kinderen naar buiten kwamen stond er al een heel vreemde Sinterklaas en een Piet buiten. Wat was dat nu? Die Sint leek wel heel erg op een Piet...... Gelukkig bleek al snel dat het een fop Sinterklaas was, een ondeugende Piet! Sinterklaas kwam de speelplaats op in een prachtige rode tractor. Nadat we gezellig gezongen hadden, gingen we naar binnen. Wij mochten direct naar de speelzaal, waar Sinterklaas met ons heeft gepraat en wij voor hem hebben gezongen en gedanst. Wat leuk was dat. We kregen 3 cadeautjes voor in de klas en alle kinderen kregen een extra cadeau! Wat een feestdag. Donderdag was rustig beginnen voor iedereen. Er waren kinderen die nog pakjesavond hadden gevierd en daarom mocht iedereen later binnen komen. We hebben nog even nagepraat over de cadeautjes. Aan het einde van de ochtend hebben we Sint afgesloten. Vrijdag zijn we begonnen met het knutselen van een rendier. Het gezicht is van een gymschoenafdruk en het gewei is van de handjes van de kinderen. Ook hebben we echte kunstenaars in de klas. Ze kunnen al echt een rendier tekenen. Als u het niet gelooft kom maar kijken in de klas! Ook van pindadopjes kan je erg leuke rendieren maken.

Week 48: 26 t/m 30 november

Wat zijn de kinderen in groep 1-2C hard aan het werk. De huishoek is nu een pietenhoek, waar cadeautjes worden ingepakt. Deze cadeautjes gaan met de stoomboot naar de kinderen toe. In de bouwhoek staan kastelen van de sint, schoorstenen of de stoomboot. De sint op paard is af en nu worden er stoomboten gemaakt. De oudste kleuters zijn in een boekje aan het stempelen. Allerlei woorden over Sinterklaas en tekenen erbij. Wat een knapperds zijn het. Dinsdag zat het Spiekpietje heel hoog op een verwarmingsbuis in de klas. Maar wat zag hij er gek uit. Er zat meel op zijn gezicht. En hij had een recept bij zich. Dit recept hebben we bekeken en alle moeilijke woorden besproken. Ingrediënten, meel, basterdsuiker, speculaaskruiden, mengen, kneden beslag enz. Hierna vonden we in de oven een kom beslag. Hiervan hebben we heerlijke kruidnoten gemaakt. We hebben er al lekker van gegeten, maar ook wat mee naar huis genomen. Dinsdag mochten de kinderen hun schoen zetten. Juf Berni heeft gevraagd of de rommelpieten dit jaar NIET naar onze klas wilden komen, maar of dat gelukt is? Nou nee, niet echt. Het was woensdag een ongelooflijke rommel in de klas. Gelukkig hebben we hele lieve kinderen in de klas die de rommel opruimen. Na 20 minuten was alles opgeruimd en konden we heerlijk genieten van een chocolade lolly die we in onze schoen hadden gekregen. Donderdag was Robin jarig Hij is nu 5 jaar! Robin had heerlijke fruitspiesjes getrakteerd. Vrijdag hebben we pietengym gedaan. Iedereen heeft een pietendiploma gekregen. En ook een zakje met kruidnootjes en snoepjes. Onze school had ook pietenplaatjes gekregen. De kinderen mochten ze mee naar huis nemen en ruilen met elkaar. Maandag zijn we vrij.

Week 47: 19 t/m 23 november
Sinterklaas is zaterdag aangekomen en onze klas is dus weer helemaal in de sinterklaassfeer. De open haard staat gezellig in de klas en het Spiekpietje zit iedere ochtend op een ander plekje naar ons te kijken. Dit jaar doen we zelfs een heel project over de spiekpietjes. De kinderen hebben een heel mooie achtergrond gemaakt met verf en lijm. Hierop vouwen en plakken we het paard met Sinterklaas er op. Wat worden ze mooi. We hebben, met juf Fleur, een rijmspel gedaan met spulletjes die uit de zak van Piet kwamen. En we hebben in de klas van alles gezocht wat even lang was als het Spiekpietje. We hebben geoefend voor de Pietengym, zodat iedereen een pietendiploma kan verdienen volgende week. Pepernoten zijn ook heel leerzaam. We kunnen ze tellen en begrippen oefenen zoals meer/minder, eerste/middelste/laatste. Daarna eten we ze lekker op! We willen de pakjesboot knutselen dus we zijn hard op zoek naar 1 literpakken. Helpt u mee sparen?

Week 46: 12 t/m 16 november.
Maandag mochten alle kinderen hun jas aanhouden toen ze op school kwamen. We gingen gelijk op weg naar theater Ludens. Wat hebben de kinderen goed gelopen, het is toch best een eindje weg. Het ging prima. De voorstelling was leuk. Een verhaal over de beer Berend Botje, die op reis ging in zijn bootje. Eerst naar Zuid Laren en daarna over de zee naar Amerika. Overal kwam hij dieren tegen. In Amerika ging hij naar de dierentuin waar Berend Botje twee beren kon bevrijden en meenemen naar het berenbos waar hun ouders woonden. Daar werd toen feest gevierd. Dinsdag was er feest voor Tijm. Hij is 5 jaar geworden. Tijn trakteerde op prachtige cupcakejes. We hebben gerijmd met de cijfers. Best moeilijk. Wat rijmt er op een of drie? En daarna waren er ook nog rijmraadsels. Natuurlijk kijken we ook op school af en toe naar het Sinterklaasjournaal. Op een van de foto zie je ons klaar zitten om te gaan kijken. Woensdag waren Pippa en Rosa jarig. Zij zijn 6 jaar geworden en ze trakteerden spinnen van koekjes. De letter g hebben we omgeruild voor de letter s van Sinterklaas. Hij is zaterdag aangekomen in ons land. Ik heb in de klas heel veel grapjes gehoord van waarbij... aardbei. De kinderen lagen in een deuk. Maar er werd ook nog lekker gewerkt en gespeeld. De cijfers zijn weg en we hopen op een gezellige tijd die we nu tegemoet gaan. Aanstaande maandag is juf Lucy voor een keer in de klas omdat we die een andere keer geruild hadden. Dinsdag en donderdag zijn de 10 min gesprekken.

Week 45: 5 t/m 9 november.
Deze week zijn we aan het werk over getallen. We gebruiken hierbij het prentenboek: Het cijferwinkeltje. We oefenen de getallen, cijferherkenning, de getallenrij en tellen. Lize had maandag een trapveer mee naar school genomen. Op de trap van de poppenhoek werkte hij niet zo goed. Daarom heeft zij met Bruce een trap gemaakt in de bouwhoek, waar het wel heel goed is gelukt. Er was weer een muziekles van meester Kees. In de klas hebben we met euro's spulletjes gekocht in een winkeltje en daarbij ontdekt dat je op heel veel manieren euro's bij elkaar op kunt tellen om aan een bepaald bedrag te komen. Een kind had hier niet zo veel zin in en merkte op dat :" je beter kunt pinnen". Geweldig! Niet alleen in de kring zijn we met tellen en getallen bezig. ook in de speelzaal kan je een heleboel spelletjes er mee doen. Zoals hinkelen, mikken op je cijfer hoe oud je bent., bowlen, aantal keer tegen de muur gooien en pittenzak mikken. De verste hoepel heeft natuurlijk de meeste punten. En dan alles bij elkaar optellen. Sommige groep 2 kinderen zijn een honderdveld aan het maken en zien ineens de logica van de getallen. Dat alle enen, tweeën, drieën, enz onder elkaar staan. Maar er is natuurlijk ook nog gewoon lekker gespeeld in de hoeken. Dat is zo heerlijk aan kleuters, ze mogen nog lekker spelen!! De lettermuur is nog niet heel vol dus we kunnen nog wel wat spulletjes met de letter G gebruiken. Als de lettermuur voor de helft vol zit gaan de juffen namelijk iets trakteren. Maandag gaan we naar theater Ludens voor een sprookjesvoorstelling "alle beren los" De moeders van Anna en Robin lopen met ons mee. Denkt u aan schoenen waar de kinderen lekker op kunnen lopen? Donderdag hebben de leerkrachten een studiedag en zijn de kinderen lekker vrij. Sinterklaas komt op 17 november in Leidschendam-Voorburg aan en wij starten dan met een project van de kleuteruniversiteit "de Spiekpietjes" Hierbij hoort een prentenboek van Thais Vanderheyden.

Week 44: 29 oktober t/m 2 november

Maandag hebben de kinderen in de kring over de herfstvakantie kunnen vertellen. Zo te horen waren er veel feestjes en heeft iedereen lekker gespeeld of mocht logeren. Echt een lekkere vakantie. Omdat Filip in de vakantie 5 jaar is geworden hebben we natuurlijk een feestje gevierd. Filip mocht trakteren en hij had heerlijke eikeltjes mee genomen. Geen echte hoor, maar wat zagen ze er prachtig uit. We maken uiltjes van onze handafdruk en werken nog even verder over de herfst. Omdat we werken met het 100 dagen reken project, hebben we dinsdag onze schoenen bekeken. Welke maat staat erop. Welke maat hebben de meeste kinderen? (28) Wat is de grootste maat? (33) Wat de kleinste? (25) Hoe komt het dat 3 schoenen in maat 33 een langere rij zijn dan 3 schoenen in maat 26? Donderdag kregen we bezoek van 2 jongens uit groep 6. Zij hadden de opdracht uit hun taalmethode om een prentenboek voor te lezen bij groep 1-2. Floris en Lukas hebben allebei bij juf Lucy in groep 1-2D gezeten. Erg leuk om te zien hoe ze voorlezen voor de kinderen. In de klas waren ook verschillende 'vogels' die dennenappels pikten van de tafel. De kinderen moesten luisteren welke klank er weg was. We hadden ook onverwachts bezoek in de zandbak vanmorgen. Er was een egeltje gaan slapen tussen de bladeren en een kikker sprong er vrolijk rond. Beide hebben we maar vrij gelaten buiten de zandbak in de bosjes achter het hek. In de herfst kan je heerlijk spelen in/met/op/onder/tussen de herfstbladeren. Heerlijk! De kinderen hebben allemaal weer een nieuw plekje gekregen. Op de foto's waar ze met hun handen voor hun ogen zitten zijn hun nieuwe plekken. Ze luisteren naar een opdracht. Als het geluid stopt moeten ze hun handen voor hun ogen weg halen. De nieuwe letter voor de lettermuur is de g van getallen. Hier gaan we het de komende 2 weken over hebben. 
Als het goed is hebben alle ouders een brief voor de 10 min gesprekken gekregen. 

Week 42: 15 t/m 19 oktober
De laatste week voor de herfstvakantie hebben we nog hard gewerkt aan ons project over de twee vechtende eekhoorntjes. Alle kinderen hebben een eekhoorntje gemaakt van een kurk en een eikeltje. En een eekhoorn waarbij we moesten vouwen, knippen en plakken. We schilderen ook een herfstschilderij. In de kring hebben we de kast van Eduard Eekhoorn gebouwd en gekeken of de kast vol of leeg was. Of er precies tussen in. Ook hebben we de herfstvruchten eerlijk verdeeld over de kasten. Alle herfstvruchten benoemd en bekeken. Er zijn telspelletjes gedaan met de herfst vondsten en we hebben er series mee gemaakt. Van groot naar klein, van dik naar dun enz. Ook zijn er spelletjes gedaan waarbij Eduard Eekhoorn moest zoeken naar iets lekkers wat de juf "in stukjes"zei. b.v. "zoek een B-E-S" Dat was best moeilijk! Juf Fleur heeft ook een verhaal voorgelezen waarbij ze een echte schatkist had meegenomen. Met de spullen uit deze schatkist zijn ook nog spelletjes gedaan. Op de deur van de klas hangt een boom, daar hebben we een spel mee gedaan. De bedoeling was welke eekhoorn (Eduard of Reinier) het snelste boven bij de dennenappel is. D.m.v gooien met een dobbelsteen konden we stappen zetten. In de kring hebben we ook geleerd welke herfstspullen er drijven en welke zinken. Er wordt ook nog hard gewerkt uit de boekjes. Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie en tot volgende week.

Week 41: 8 t/m 12 oktober
Voor juf Berni was het een rare week. Zij heeft maar 1 dag gewerkt en toen hadden we een studiedag. Juf Fleur was er deze hele week. Wat is dat gezellig. woensdag en donderdag hebben we heerlijk gewerkt en geknutseld. De Kinderboekenweek hebben we afgesloten met het voorlezen van 2 groep 7 leerlingen Hanine (zus van Noor) en Stijn. Met na afloop een koekje en limonade. Vrijdag zijn we naar het bos geweest en dat was met één woord: GEWELDIG!. De kinderen hebben genoten en heel veel spullen gevonden. Ze kregen een i-Pad mee van school om foto's te maken. Dat was super gaaf natuurlijk. 
Komende donderdag komt de schoolfotograaf. En dan vrijdag nog naar school en dan hebben we al weer herfstvakantie. Wat gaat het toch snel.

Week 40: 1 t/m 6 oktober
We zijn deze week begonnen met het thema Vriendschap, Kom erbij! Het thema van de kinderboekenweek. We werken weer met een project van de kleuteruniversiteit: Twee vechtende eekhoorntjes. En echt waar, het gaat over vriendschap. Dinsdag mochten we weer gymmen in de sporthal bij Meester Rens. Wat een feest. Juf Fleur was er weer en zij heeft met de kinderen een mooiste vis van de zee geplakt. Ook in dit boek gaat het over vriendschap. Lize heeft voorgelezen uit een boekje dat ze zelf mee naar school heeft genomen. Wat knap Lize. Dinsdagmiddag is de kinderboekenweek feestelijk geopend op het voorplein. Vier kinderen lazen een gedicht over vriendschap voor. En we zongen het KBW lied van Kinderen voor Kinderen. Donderdag was het ook weer een feestje omdat het dierendag was en onze knuffel mee mochten nemen. We hebben ze gesorteerd en van klein naar groot gelegd. We zijn begonnen met het knutselen van een eekhoorntje met een kurk en een eikeltje. Ze zijn heel schattig geworden.

Week 39
Vorige week bij juf Anne was Bruce jarig. Hij is nu al 6 jaar! 
Het project van het opvrolijkvogeltje hebben we afgesloten. We werken nu 2 weken over kleur en vorm tot de Kinderboekenweek begint.
De lettermuur zat aardig vol, maar helaas niet vol genoeg om te trakteren. De volgende letter wordt de letter V. Dinsdagmiddag is de opening van de kbw. Het thema is 'vriendschap'. 
Woensdag en donderdag was juf Lucy weer terug van kamp. In de klas hebben we weer lekker gewerkt en gespeeld. We zijn naar het speellokaal geweest. Donderdag was het heerlijk weer om in de zandbak te spelen. Vrijdag hebben de juffen een dagje geruild en was juf Berni voor een keer in de klas. We hebben super hard gewerkt uit de boekjes. Het land van 10 is erg mooi geworden. In dit land is er van alles 10. 10 huizen, 10 auto's en 10 boten in de vijver.

Week 38
Deze week is ook weer spannend. We beginnen gewoon, maar vanaf woensdag is juf Anne in onze klas. Juf Lucy is op kamp met groep 8. Juf Anne is al vaker bij ons in de klas geweest, dus wij denken dat het heel gezellig gaat worden. Maandag hebben we gezellig gezongen met meester Kees. Hij geeft ons af en toe muziekles en dat is altijd een echt feestje. Dinsdag hebben we kennisgemaakt met juf Fleur. Fleur is PABO student en komt tot half januari bij ons in de klas stage lopen. We werken nog de hele week over het opvrolijkvogeltje. Wat is er al veel geknutseld, geschilderd en natuurlijk geleerd in deze weken. Met juf Anne was het weer heel gezellig. De kinderen hebben goed geluisterd, juf Anne geholpen en we hebben heel gezellige dagen gehad. De jaarlijkse picknick, kon helaas niet buiten plaatsvinden. De tegels waren te nat en er stond harde wind. Gelukkig was het in de klas ook heel erg gezellig. Met zijn allen op de grote picknick kleden midden in de klas. De ouders hadden weer de heerlijkste hapjes gemaakt en daar hebben we met z'n allen van zitten smullen. In onze groep waren er ook nog drie moeders die wilden helpen met het serveren van alle hapjes en die na afloop de klas weer hebben opgeruimd. Dank jullie wel. 

Week 37
Deze week is een beetje anders dan anders. Maandag gewoon op school. Dinsdag op schoolreisje naar Duinrell. Woensdag vrij, in verband met de onderwijs staking en dan donderdag en vrijdag weer naar school. Maandag kwamen Fleur en Alexander wennen in onze klas. Heel gezellig, weer twee nieuwe kinderen erbij in de groep. We wensen Fleur en Alexander een fijne tijd in groep 1-2C. We hebben van alles geleerd over het land van koning Kien in het land van TIEN. Dit omdat we er nu 10 schooldagen op hebben zitten. Dinsdag kwam iedereen vrolijk op school. We kregen een polsbandje om en mochten toen naar de bus. Na een kort ritje kwamen we in Duinrell aan. Eerst even wat eten en daarna gingen we naar de attracties. Er is heel veel gedraaid, gereden, gekeken, gegleden, gegild en gelachen. Wat een heerlijke dag. We hadden prima weer en wat zijn we trots op de kinderen van onze groep. Het was echt super. Leuk om in zo'n groot park overal kinderen in de knalgroene Essesteijn shirts tegen te komen. Na de lunch konden we nog een tijdje terug het park in. We waren ook nog lang niet uitgespeeld. Om half 4 kreeg iedereen een lekker ijsje en toen was het tijd om terug naar de bussen te gaan. We bedanken de moeders van Driek, Alexandra, Bibi en Haley voor de hulp. En natuurlijk de OV voor de organisatie. Woensdag kunnen we lekker bijkomen van deze fijne schoolreis.

Week 35 en 36
Welkom in het nieuwe schooljaar 2018-2019.
In de zomervakantie heeft onze klas een nieuw plafond gekregen en nieuwe verlichting. Ook is er een nieuw keukenblok geplaatst. De vaste computers zijn verdwenen. Maar nu hebben we 2 ipads in de groep! Heerlijk om het nieuwe schooljaar in een frisse klas te beginnen.
We zijn alweer volop aan het werk in onze groep. De eerste schooldag zijn we gelijk begonnen met een nieuw project van de kleuteruniversiteit "Het opvrolijkvogeltje". We leren hoe je elkaar blij kunt maken door samen te werken, complimenten te geven en elkaar te helpen. Natuurlijk maakten we ook een nieuwe verjaardagskalender. Dit jaar zijn het potloden, waar je op kunt zien wie er jarig zijn, die nu in de klas hangen. Ook heeft iedereen getekend op een foto van de lege klas. Best moeilijk om je zelf aan je eigen tafel te tekenen. Maar het is gelukt. We hebben een liedje geleerd over: "het is tijd om weer naar school te gaan". En dat gaat al heel goed.
Dinsdag kwamen er twee nieuwe meisjes in de groep. Haley en Dana. Wij wensen hen heel veel plezier in onze groep. We zijn ook gestart met het 100 dagen rekenproject. De kinderen moesten bedenken hoe lang het zou duren en wat er allemaal zou gebeuren, voor we 100 dagen naar school zijn geweest. Daarna hebben we nagedacht wat we in die 100 dagen zouden willen leren. Nu zetten we iedere schooldag een rietje in een beker en kunnen dan zien en beleven hoe lang 100 schooldagen duren en wat je allemaal kunt doen in die tijd. Er zijn opvrolijkvogeltjes gemaakt en we kleuren een vogeltje met vetkrijt en ecoline.
Eenmaal per 3 weken hebben we gym in de grote sporthal en afgelopen dinsdag waren wij al aan de beurt. Met de hele klas naar boven, door de gang, de loopbrug en weer naar beneden. Dan ben je in de sporthal en krijgen we gymles van meester Rens. Wat ging het al goed deze eerste keer. Ook zijn we alweer aan het gymmen in onze eigen speelzaal. Tijdens de eerste Engelse les hebben we het schoolliedje in het Engels geleerd. Wat een knappe kinderen zitten er in groep 1/2C.
Voor de ouders zijn we dit jaar een soort groepsapp gestart, klasbord. Op deze manier willen we dit jaar proberen snel met jullie te kunnen communiceren. Via Ellis heeft u een code gekregen waarmee u zich kunt aanmelden voor deze besloten groep.
Volgende week dinsdag 11 september gaan we op schoolreisje naar Duinrell. Mogen alle kinderen hun groene schoolshirt aan die dag?