Groep 1/2c

Welkom op de pagina van groep 1/2c

Bekijk hier onze foto'sWeek 42, 15 t/m 19 oktober
De laatste week voor de herfstvakantie hebben we nog hard gewerkt aan ons project over de twee vechtende eekhoorntjes. Alle kinderen hebben een eekhoorntje gemaakt van een kurk en een eikeltje. En een eekhoorn waarbij we moesten vouwen, knippen en plakken. We schilderen ook een herfstschilderij. In de kring hebben we de kast van Eduard Eekhoorn gebouwd en gekeken of de kast vol of leeg was. Of er precies tussen in. Ook hebben we de herfstvruchten eerlijk verdeeld over de kasten. Alle herfstvruchten benoemd en bekeken. Er zijn telspelletjes gedaan met de herfst vondsten en we hebben er series mee gemaakt. Van groot naar klein, van dik naar dun enz. Ook zijn er spelletjes gedaan waarbij Eduard Eekhoorn moest zoeken naar iets lekkers wat de juf "in stukjes"zei. b.v. "zoek een B-E-S" Dat was best moeilijk! Juf Fleur heeft ook een verhaal voorgelezen waarbij ze een echte schatkist had meegenomen. Met de spullen uit deze schatkist zijn ook nog spelletjes gedaan. Op de deur van de klas hangt een boom, daar hebben we een spel mee gedaan. De bedoeling was welke eekhoorn (Eduard of Reinier) het snelste boven bij de dennenappel is. D.m.v gooien met een dobbelsteen konden we stappen zetten. In de kring hebben we ook geleerd welke herfstspullen er drijven en welke zinken. Er wordt ook nog hard gewerkt uit de boekjes. Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie en tot volgende week.Week 41, 8 t/ 12 oktober
Voor juf Berni was het een rare week. Zij heeft maar 1 dag gewerkt en toen hadden we een studiedag. Juf Fleur was er deze hele week. Wat is dat gezellig. woensdag en donderdag hebben we heerlijk gewerkt en geknutseld. De Kinderboekenweek hebben we afgesloten met het voorlezen van 2 groep 7 leerlingen Hanine (zus van Noor) en Stijn. Met na afloop een koekje en limonade. Vrijdag zijn we naar het bos geweest en dat was met één woord: GEWELDIG!. De kinderen hebben genoten en heel veel spullen gevonden. Ze kregen een i-Pad mee van school om foto's te maken. Dat was super gaaf natuurlijk. 
Komende donderdag komt de schoolfotograaf. En dan vrijdag nog naar school en dan hebben we al weer herfstvakantie. Wat gaat het toch snel.

Week 40, 1 t/m 6 oktober

We zijn deze week begonnen met het thema Vriendschap, Kom erbij! Het thema van de kinderboekenweek. We werken weer met een project van de kleuteruniversiteit: Twee vechtende eekhoorntjes. En echt waar, het gaat over vriendschap. Dinsdag mochten we weer gymmen in de sporthal bij Meester Rens. Wat een feest. Juf Fleur was er weer en zij heeft met de kinderen een mooiste vis van de zee geplakt. Ook in dit boek gaat het over vriendschap. Lize heeft voorgelezen uit een boekje dat ze zelf mee naar school heeft genomen. Wat knap Lize. Dinsdagmiddag is de kinderboekenweek feestelijk geopend op het voorplein. Vier kinderen lazen een gedicht over vriendschap voor. En we zongen het KBW lied van Kinderen voor Kinderen. Donderdag was het ook weer een feestje omdat het dierendag was en onze knuffel mee mochten nemen. We hebben ze gesorteerd en van klein naar groot gelegd. We zijn begonnen met het knutselen van een eekhoorntje met een kurk en een eikeltje. Ze zijn heel schattig geworden.  


Week 39
Vorige week bij juf Anne was Bruce jarig. Hij is nu al 6 jaar! 
Het project van het opvrolijkvogeltje hebben we afgesloten. We werken nu 2 weken over kleur en vorm tot de Kinderboekenweek begint.
De lettermuur zat aardig vol, maar helaas niet vol genoeg om te trakteren. De volgende letter wordt de letter V. Dinsdagmiddag is de opening van de kbw. Het thema is 'vriendschap'. 
Woensdag en donderdag was juf Lucy weer terug van kamp. In de klas hebben we weer lekker gewerkt en gespeeld. We zijn naar het speellokaal geweest. Donderdag was het heerlijk weer om in de zandbak te spelen. Vrijdag hebben de juffen een dagje geruild en was juf Berni voor een keer in de klas. We hebben super hard gewerkt uit de boekjes. Het land van 10 is erg mooi geworden. In dit land is er van alles 10. 10 huizen, 10 auto's en 10 boten in de vijver.
 

Week 38
Deze week is ook weer spannend. We beginnen gewoon, maar vanaf woensdag is juf Anne in onze klas. Juf Lucy is op kamp met groep 8. Juf Anne is al vaker bij ons in de klas geweest, dus wij denken dat het heel gezellig gaat worden. Maandag hebben we gezellig gezongen met meester Kees. Hij geeft ons af en toe muziekles en dat is altijd een echt feestje. Dinsdag hebben we kennisgemaakt met juf Fleur. Fleur is PABO student en komt tot half januari bij ons in de klas stage lopen. We werken nog de hele week over het opvrolijkvogeltje. Wat is er al veel geknutseld, geschilderd en natuurlijk geleerd in deze weken. Met juf Anne was het weer heel gezellig. De kinderen hebben goed geluisterd, juf Anne geholpen en we hebben heel gezellige dagen gehad. De jaarlijkse picknick, kon helaas niet buiten plaatsvinden. De tegels waren te nat en er stond harde wind. Gelukkig was het in de klas ook heel erg gezellig. Met zijn allen op de grote picknick kleden midden in de klas. De ouders hadden weer de heerlijkste hapjes gemaakt en daar hebben we met z'n allen van zitten smullen. In onze groep waren er ook nog drie moeders die wilden helpen met het serveren van alle hapjes en die na afloop de klas weer hebben opgeruimd. Dank jullie wel.

Week 37
Deze week is een beetje anders dan anders. Maandag gewoon op school. Dinsdag op schoolreisje naar Duinrell. Woensdag vrij, in verband met de onderwijs staking en dan donderdag en vrijdag weer naar school. Maandag kwamen Fleur en Alexander wennen in onze klas. Heel gezellig, weer twee nieuwe kinderen erbij in de groep. We wensen Fleur en Alexander een fijne tijd in groep 1-2C. We hebben van alles geleerd over het land van koning Kien in het land van TIEN. Dit omdat we er nu 10 schooldagen op hebben zitten. Dinsdag kwam iedereen vrolijk op school. We kregen een polsbandje om en mochten toen naar de bus. Na een kort ritje kwamen we in Duinrell aan. Eerst even wat eten en daarna gingen we naar de attracties. Er is heel veel gedraaid, gereden, gekeken, gegleden, gegild en gelachen. Wat een heerlijke dag. We hadden prima weer en wat zijn we trots op de kinderen van onze groep. Het was echt super. Leuk om in zo'n groot park overal kinderen in de knalgroene Essesteijn shirts tegen te komen. Na de lunch konden we nog een tijdje terug het park in. We waren ook nog lang niet uitgespeeld. Om half 4 kreeg iedereen een lekker ijsje en toen was het tijd om terug naar de bussen te gaan. We bedanken de moeders van Driek, Alexandra, Bibi en Haley voor de hulp. En natuurlijk de OV voor de organisatie. Woensdag kunnen we lekker bijkomen van deze fijne schoolreis.

Week 35 en 36
Welkom in het nieuwe schooljaar 2018-2019.
In de zomervakantie heeft onze klas een nieuw plafond gekregen en nieuwe verlichting. Ook is er een nieuw keukenblok geplaatst. De vaste computers zijn verdwenen. Maar nu hebben we 2 ipads in de groep! Heerlijk om het nieuwe schooljaar in een frisse klas te beginnen.
We zijn alweer volop aan het werk in onze groep. De eerste schooldag zijn we gelijk begonnen met een nieuw project van de kleuteruniversiteit "Het opvrolijkvogeltje". We leren hoe je elkaar blij kunt maken door samen te werken, complimenten te geven en elkaar te helpen. Natuurlijk maakten we ook een nieuwe verjaardagskalender. Dit jaar zijn het potloden, waar je op kunt zien wie er jarig zijn, die nu in de klas hangen. Ook heeft iedereen getekend op een foto van de lege klas. Best moeilijk om je zelf aan je eigen tafel te tekenen. Maar het is gelukt. We hebben een liedje geleerd over: "het is tijd om weer naar school te gaan". En dat gaat al heel goed.
Dinsdag kwamen er twee nieuwe meisjes in de groep. Haley en Dana. Wij wensen hen heel veel plezier in onze groep. We zijn ook gestart met het 100 dagen rekenproject. De kinderen moesten bedenken hoe lang het zou duren en wat er allemaal zou gebeuren, voor we 100 dagen naar school zijn geweest. Daarna hebben we nagedacht wat we in die 100 dagen zouden willen leren. Nu zetten we iedere schooldag een rietje in een beker en kunnen dan zien en beleven hoe lang 100 schooldagen duren en wat je allemaal kunt doen in die tijd. Er zijn opvrolijkvogeltjes gemaakt en we kleuren een vogeltje met vetkrijt en ecoline.
Eenmaal per 3 weken hebben we gym in de grote sporthal en afgelopen dinsdag waren wij al aan de beurt. Met de hele klas naar boven, door de gang, de loopbrug en weer naar beneden. Dan ben je in de sporthal en krijgen we gymles van meester Rens. Wat ging het al goed deze eerste keer. Ook zijn we alweer aan het gymmen in onze eigen speelzaal. Tijdens de eerste Engelse les hebben we het schoolliedje in het Engels geleerd. Wat een knappe kinderen zitten er in groep 1/2C.
Voor de ouders zijn we dit jaar een soort groepsapp gestart, klasbord. Op deze manier willen we dit jaar proberen snel met jullie te kunnen communiceren. Via Ellis heeft u een code gekregen waarmee u zich kunt aanmelden voor deze besloten groep.
Volgende week dinsdag 11 september gaan we op schoolreisje naar Duinrell. Mogen alle kinderen hun groene schoolshirt aan die dag?