Naschoolse activiteiten

Op onze school worden de volgende naschoolse activiteiten aangeboden:

Streetdance

Bij TRIAS, het Centrum voor de Kunsten in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, kan iedereen van jongs af aan kennismaken met verschillende kunstvormen.

Op basisschool Essesteijn verzorgt Trias de cursus Streetdance op dinsdagmiddag in het speellokaal.

6-8 jaar  15.20-16.10 uur
9-12 jaar  16.10-17.00 uur
Kijk voor meer informatie over de cursussen, kosten en inschrijving op www.stichting-trias.nl

Zingen / koor

Hou je van zingen?

Kom naar het Essesteijnkoor op donderdag van 17.15 - 18.00 uur.

Voor kinderen uit groep 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

35 lessen van 45 minuten voor €140,-

We zingen leuke, swingende, grappige, gezellige, mooie, goeie, gave, toffe en bijzondere liedjes en af en toe treden we op met deze nummers.

Na de zomer beginnen we weer. Je kunt eerst 4 x op proef meedoen.

Meld je aan via 06 24245083 of info@keessijbrandij-muziekonderwijs.nl

www.keessijbrandij-muziekonderwijs.nl

Schaken

Zin om te leren schaken? Of wil je nog beter leren schaken? Vind je schaken gewoon leuk?

Kom dan schaken op dinsdagmiddag na schooltijd van 15.00-16.00 uur in het ICT-lokaal. Onder het toeziend schaakoog van meester Bert maak je je lessen in een schaakwerkboek, doe je een proefexamen en kun je een schaakdiploma van de Schaakbond halen. Ook speel je mee in de schaakcompetitie (1e prijs de beker). Natuurlijk staan na de laatste ronde van de competitie voor iedereen prijzen klaar!

Voor schakers uit groep 3 t/m 8, periode september - december 2017 (14 lessen), €90 inclusief werkboek en examengeld.

Voor meer informatie en inschrijven: bsvandijken@gmail.com

Typeles voor kids

Kinderen doen tegenwoordig steeds meer met de computer, ook voor school. Dan is het natuurlijk enorm handig als ze goed kunnen typen.
Niet alleen leren de kinderen blind typen met 10 vingers, maar we hebben ook een internetsite met leuke weetjes en super vette spelletjes waar je niet alleen tegen alle kinderen uit heel Nederland kan spelen, maar tegelijkertijd je typevaardigheid traint. Zo wordt spelletjes doen op de computer niet alleen leuk, maar ook nog nuttig. Ook hebben we verschillende quizzen, bijvoorbeeld over veilig internetten! Straks ben jij de expert en kun je je ouders nog wat leren.
Word jij ook een GIGAKID?
Neem snel een kijkje op de site www.gigakids.nl
De lessen zijn op woensdagmiddag van 14.00-14.45 uur in het ICT-lokaal. Na de 12 lessen volgt op school een examen, waarna je (wanneer je hebt laten zien goed te kunnen typen) ook een echt diploma ontvangt! Het is ook de bedoeling dat je thuis een kwartiertje per dag oefent, want goed leren typen doe je veel te oefenen. Niet alleen met saaie lesjes maar ook met leuke spelletjes die bij iedere les wat moeilijker worden!
De cursus kost € 169,95 (inclusief examen, diploma en licentie voor het programma).

Heb je nog vragen? Mail of bel me gerust.
Groetjes,  Margret Wilson (078-7519712, 06-14111246, magretgigakids@gmail.com)

Tekenles

In het schooljaar 2017-2018 geeft Annelon verschillende tekencursussen op basisschool Essesteijn. Op een ontspannen manier leren de kinderen nieuwe tekentechnieken en materialen kennen.

Op maandag is er les voor kinderen van 6 t/m 8 jaar en op vrijdag voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Van 15.00 uur tot 15.15 uur kunnen de kinderen onder begeleiding van Annelon pauze houden en wat eten en drinken (graag zelf meenemen).

Van 15.15 uur tot 16.30 uur is de tekenles.

Voor meer informatie en aanmelden: Annelon Geluk, 0648213159, info@annelongeluk.nl

Spaanse les

Het is mogelijk om Spaanse les op onze school te volgen.

De lessen zijn op woensdag voor kinderen van groep 6 t/m groep 8, van 12.45 - 13.45 uur.

De lessen worden gegeven door Yolanda Tupiza Muñoz, docente Spaans voor kinderen en volwassenen.

De kinderen leren Spaans vanaf de eerste les! Ze leren de taal door liedjes, spelletjes en natuurlijk door schrijven, lezen, spreken en luisteren.

De cursus duurt 12 weken en start op 20 september 2017. De kosten bedragen €120. Dit is inclusief materiaal.

Aanmelden kan via tupizayolanda@hotmail.com of bellen naar 06-39371155.

Gitaar spelen + zingen

Gitaar spelen en zingen op donderdag 15.30-16.20 uur voor kinderen uit groep 5 - 6 - 7 - 8

Je leert hier in 10 lessen een aantal akkoorden op de gitaar, waarmee je jezelf of anderen kunt begeleiden bij het zingen. En heb je de smaak te pakken dan doen we er weer een serie van 10 lessen achteraan.

10 lessen van 50 minuten € 90,-

Meld je aan via 06 24245083, info@keessijbrandij-muziekonderwijs.nl of via de website www.keessijbrandij-muziekonderwijs.nl